Bulvár

2009.12.08. 08:34

Csányi minden nőt meg akar kapni

Negyvenkét kópiával indul csütörtökön a hazai mozikban Orosz Dénes első nagyjátékfilmje; a Poligamy személyes hangvételű vígjáték a kötöttségektől félő férfiről, aki különös kalandok után érik meg az apaságra.

MTI

A rendező-forgatókönyvíró az MTI-nek elmondta: elégedett az elkészült anyaggal.
"Ezt a filmet akartam megcsinálni, és nyugodtan állíthatom, egyszer sem kellett kompromisszumot kötni" - nyilatkozta a rendező. A kilencven perces romantikus filmvígjátékot 30 nap alatt forgatták, mintegy 200 millió forintból.

A történet Andrásról és Lilláról szól, akik most költöznek be első közös lakásukba. Nem sokkal később Lilla bejelenti, hogy terhes. Bár a férfi főszereplő eleinte eljátssza, hogy örül a gyerek érkezésének, valójában "bepánikol". Reggel egy vadidegen nőt talál maga mellett, akiről családtagjai és barátai is azt állítják, ő Lilla, akivel öt éve együtt él.
 Orosz Dénes elmondta, hogy a filmben újabb és újabb "Lillák" bukkannak fel. Hozzátette: noha a sztoriról sokakban elsőre tipikus férfiközpontú film ugrik be, a Poligamy nem az.
"Nem akartunk hímsoviniszta filmet forgatni, bár a történet látszólag ilyet sejtet. A mozi azt mutatja meg, hogy a férfivágyak valóra válása nem feltétlenül áldást, hanem akár csapást is jelenthet" - mondta a rendező, aki szerint a Poligamyt "érzékenysége" alapján értelmezhetnék "női nézőpontú" filmnek is.
Az alkotó kiemelte: a film azokról a férfiakról szól, akik félnek lecövekelni egyetlen nő mellett, emellett arról a talán minden férfira jellemző vágyról is, hogy szeretnének egész életükben vadászni, minden nőt megkapni.
"Végül azonban arra mutat rá a film, miként érik meg valaki arra, hogy apa legyen, és elköteleződjön" - jegyezte meg Orosz Dénes.
 A Poligamyban Andrást Csányi Sándor alakítja, az "eredeti" Lillát pedig Tompos Kátya.
 "Az első Lilla alakját Tompos Kátyára írtam, de a többi színésznőt és színészt meg kellett találnom. Csányi Sándort például meghallgatás során választottam ki" - mondta a rendező. A filmben feltűnik Mészáros Béla, Pokorny Lia, Réti Adrienn, Péterfy Bori, Parti Nóra, Tenki Réka, Bánfalvi Eszter és Osvárt Andrea is.
Orosz Dénes szólt arról is, hogy a film producere, Herendi Gábor hagyta a saját feje után menni.
"Mindig elmondta a véleményét, de tiszteletben tartotta, hogy én rendezem a filmet" - jegyezte meg Orosz Dénes a Valami Amerika rendezőjéről.
A Poligamyból regény is született; a Nyitott Könyvműhelynél megjelent 221 oldalas kötetet a forgatás után írta a rendező. Mint elmondta, a film tagadhatatlanul meghatározta a könyvet, a színészek játéka hatott a figurák leírására és a cselekményre is. Ugyanakkor - tette hozzá - el is szakadhatott a filmtől, bővebben kifejthette a szereplők gondolatait. Mivel a könyv egyes szám első személyű beszámoló, az olvasó beleláthat András fejébe is - fejtette ki Orosz Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!