Bulvár

2011.02.28. 15:12

Colin Firth most már vígjátékra vágyik

Vígjátékban szeretne játszani Colin Firth, aki vasárnap este vette át a legjobb színész Oscar-díját Los Angelesben.

MTI

A brit filmes hétfőn reggel beszélt tervéről a BBC rádiójában. A király beszéde című négy Oscar-díjat nyert alkotás sztárja elmondta: elérkezettnek látja az időt, hogy olyasmiben vegyen részt, ami szórakoztatja. Mint fogalmazott, valami lépésváltásra gondol, amellyel ismét felveheti régi szokását, hogy bolondot csinál magából.
 Az 50 esztendős Firth nagy sikert aratott olyan korábbi "könnyedebb" szerepeivel, mint a Bridget Jones naplója című vígjáték Mark Darcyja. Alakítása az emberjogi sztárügyvéd szerepében 1995-ben a Büszkeség és balítélet című Jane Austen regény feldolgozásának Mr. Darcyjaként éledt újjá.
A színész cseppet sem bánja, ha az Oscar sem "mossa le róla" a Darcy-imázst.


"Szerintem Mr. Darcy tovább él, és nagyon jól meglesz hátralévő életemben. Inkább elszomorítana, ha eltűnne. Félreértés azt hinni, hogy zavar ez a Darcy-dolog, mert távolról sem bánt. Kellemetlenül érintene, ha ez a címke lemaradna rólam, nagyon örülök, hogy mindenhova követ" - vallotta meg Firth.


Mint kifejtette, páratlan érzés Oscarral a kézben a színpadon állni.
 "Megértettem, hogy miért vannak, akik teljesen összeomlanak. Erre azonban senki sem kíváncsi, ezért az embernek tennie kell a dolgát, méghozzá annyi eleganciával, amennyit csak mozgósítani bír magában - mondta a felemelő pillanatról a friss Oscar-díjas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!