Bulvár

2009.10.12. 19:34

Cannavaro nem doppingolt, világbajnoki cím esetén visszavonul

Amennyiben az olasz labdarúgó-válogatott jövőre megvédi világbajnoki címét, Fabio Cannavaro csapatkapitány visszavonul.

feol.hu

 "Ha meg akartok szabadulni tőlem, akkor még egyszer magasba kell emelnem a trófeát" - mondta hétfőn a 36 éves védő, aki szerdán a Ciprus elleni utolsó vb-selejtezőn 130. alkalommal léphet pályára az olasz nemzeti tizenegyben.
Cannavaro hozzátette: a jövő évi dél-afrikai világbajnokságnak az olaszok mellett a brazilok és a spanyolok a nagy esélyesei.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hétfőn ejtette a doppingvádakat Fabio Cannavaro, a Juventus világbajnok labdarúgója ellen. A klub csütörtökön jelentette be, hogy a 129-szeres válogatott játékos fennakadt a teszten: vizeletében tiltólistás szer nyomait fedezték fel, amely egy darázscsípés kezelése során került a szervezetébe.
"Tiszta a lelkiismeretem, de néhány újság és televíziós csatorna túl messzire ment - mondta a játékos. - Megcsípett egy darázs, és máris doppingolónak állítottak be."
Annak ellenére, hogy a védőt felmentették, a Juventust valószínűleg megbüntetik az ügy miatt, mivel ha valakit ilyen gyógyszerekkel kezelnek, akkor azt előzetesen egyeztetni kell a CONI illetékeseivel.
A 36 esztendős Cannavaro - aki 2006-ban kiérdemelte az Aranylabdát - eltiltás miatt eleve nem játszhatott az írek elleni, szombati világbajnoki selejtezőn, de tagja a Ciprus elleni, szerdai találkozóra készülő keretnek.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!