Bulvár

2009.05.06. 14:59

Botrány! Preparált hullák szex közben

Újfent tabukat dönget a plasztináció révén ismertté vált Gunther von Hagens: a művész ezúttal szexuális aktus közben mutatja be a különleges eljárása révén tartósított holttesteket. A csütörtöktől látható kiállítás már a megnyitó előtt vihart kavart Németországban.

feol.hu

A 64 éves anatómus - akit a plasztináció, vagyis a szövetek folyadék- és zsírtartalmának eltávolítása után műanyaggal időtállóvá tett holttestek miatt ismer a közvélemény - legújabb kiállítását sokan ellenzik. Kai Wegner kereszténydemokrata parlamenti képviselő a Bild című napilapnak úgy nyilatkozott, az államügyészségnek meg kellene vizsgálnia, hogy összeegyeztethető-e a német jogrendszerrel egy ilyen mértékig visszataszító kiállítás.
A korábbi bemutatói miatt már sokat támadott von Hagens azonban kitart amellett, hogy a fekvő férfin ülő nőt nemi aktus közben ábrázoló akt része lesz az emberi élet ciklusait bemutató kiállításnak, amelyet a berlini Ostbahnhof területén tekinthetnek meg az érdeklődők.
A szeretkező preparált holttestek a tárlat végén, egy külön szobában kaptak elhelyezést, arra az esetre, ha a látogatók közül valaki visszataszítónak találná az ábrázolásmódot - jegyezte meg a kiállítás kurátora. A 16 év alatti fiatalok csak szülői engedéllyel léphetnek be a teremben, ahol tilos a felvételek készítése.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!