Bulvár

2010.12.27. 12:58

Az Utódomra ütök vezette a karácsonyi amerikai mozisikerlistát

Az Utódomra ütök (Little Fockers) című vígjáték, az Apádra ütök második folytatása vezette a karácsonyi mozisikerlistát Észak-Amerikában, a vártnál azonban gyengébb bevételt hozott, és a kritikusok, valamint az felmérések szerint a nézők is viszonylag hűvösen fogadták az alkotást.

MTI

A Robert De Nirót, Ben Stillert, Harvey Keitelt, Dustin Hoffmant és Barbra Streisandot felvonultató komédia a péntekkel kezdődő hosszú hétvégén a vártnál kevesebb, 34 millió dollár (7,2 milliárd forint) jegybevételt hozott a kanadai és egyesült államokbeli mozikban.
A Utódomra ütök az Apádra Ütök (Meet the Parents, 2000) és a Vejedre ütök (Meet the fockers, 2004) című filmekkel kezdődő vígjátéksorozat harmadik epizódja. Az előző rész bemutatása ugyancsak egy karácsonyi hétvégén 46 millió dollárt (9,7 milliárd forint) hozott, a film később összesen 279 millió dollár (59 milliárd forint) bevételt generált. Az első epizódnál összesen 166 millió dolláros (35 milliárd forint) jegybevételt könyvelhettek el.
 Az Utódomra ütök Észak-Amerikán kívül a világ 37 országban összesen 27 millió dolláros (5,7 milliárd forint) bevételt hozott a karácsonyi hétvégén. Az eladásokat Nagy-Britannia vezette, ahol a film a karácsonyi sikerlista élén végzett 7,3 millió dolláros (1,54 milliárd forint) bevétellel.
Az észak-amerikai karácsonyi sikerlista második helyén A félszemű (True Grit) című western végzett. A Coen-testvérek alkotása Charles Portis azonos című 1968-as regényének már a második megfilmesítése; az első filmet 1969-ben mutatták be John Wayne főszereplésével. Az új film, melyben Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin és Hailee Steinfeld játssza a főbb szerepeket, 25,6 millió dollárt (5,4 milliárd forint) hozott a karácsonyi hétvégén, jelentősen túlteljesítve a becsléseket.
A harmadik helyet a Tron: Örökség (Tron: Legacy) című scifi-akciófilm érte el Jeff Bridges, Garrett Hedlund és Olivia Wilde főszereplésével. A múlt hétvégén még első helyen álló film karácsonykor 20,1 millió dolláros (4,25 milliárd forint) jegybevételt hozott az észak-amerikai mozikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!