Bulvár

2009.10.13. 05:02

Átverés lehet Jackson új dala - már tizennyolc éves lenne?

FMH - Már hallható az újnak beharangozott Michael Jackson-dal az interneten, rajongók és zenei szakértők azonban gyorsan kiderítették, hogy az elhunyt amerikai énekes első posztumusz dala feltűnő hasonlóságokat mutat egy tizennyolc évvel korábban készült felvétellel.

feol.hu

A This Is It című szám a hamarosan a boltokba kerülő azonos című albumról és a mozikba kerülő dokumentumfilmből származik. Az azonos címmel megjelenő dupla album október 26-án kerül az amerikai boltokba. Az első lemezen Jackson legnagyobb slágerei, többek között a Billie Jean, a Smooth Criminal, a Human Nature és a Thriller hallhatóak - abban a sorrendben, ahogyan majd a dokumentumfilmben is felcsendülnek. Az utolsó két szám a This Is It két verziója: az eredeti és a zenekari változat.
A rajongók szerint a This Is Itnek azonban ugyanaz a dallama, mint a SaFire Puerto Ricó-i énekes által 1991-ben rögzített - kevésbé ismert - I Never Heard című dalnak, sőt a szövegük is szinte megegyezik. Az I Never Heard hétfőn megjelent a YouTube videomegosztó portálon.
Paul Anka, a hatvanas évek tinibálványa úgy nyilatkozott a hírességekkel foglalkozó TMZ.com című internetes újságnak, hogy a dalt közösen írták Jacksonnal még 1983-ban, Jackson pedig a kilencvenes évek elején készített róla hangfelvételt.
John Branca, az elhunyt énekes végrendeletének végrehajtója az internetes lapnak elismerte, hogy Jackson és Paul Anka közösen szerezték a nótát.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!