Bulvár

2010.10.18. 13:56

Angelina Jolie mégis forgathat Boszniában

Nem sokkal azután, hogy tiltakozások hatására megvonták, a szarajevói hatóságok hétfőn visszaadták Angelina Jolie amerikai színésznőnek a forgatási engedélyt, így a híresség mégis dolgozhat rendezői debütálása során Boszniában.

MTI

Angelina Jolie filmes tervei ellen a boszniai háborúban megerőszakolt bosnyák nők egy szervezete emelt szót.
A híresség készülő filmjének boszniai producere, Edin Sarkic elmondása szerint hétfőn megkapták az írásos engedélyt, amelynek alapján a stáb novemberben már forgathat is. A menetrend alapján a munkálatok november 10-től mintegy 15 napon át tartanak majd.
Jolie első ízben ül a rendezői székben, az egyelőre Cím nélküli boszniai háborús szerelmi történet "munkacímmel" készülő játékfilm, amelynek forgatása mintegy három hete kezdődött meg Magyarországon, egy szerb férfi és egy bosnyák nő története, akiknek szerelmét befolyásolja az 1992-ben kitört balkáni háború.
További részletek nem kerültek napvilágra a cselekménnyel kapcsolatban, híresztelések szerint azonban a film női főszereplője egy megerőszakolt bosnyák nő, aki szerelmes lesz erőszaktevőjébe. Ezek a  pletykák késztették tiltakozásra a női szervezetet, amely sértőnek találta a film vélt cselekményét. Ennek hatására vonta meg az ország kulturális minisztere a forgatási engedélyt.
Edin Sarkic azonban meggyőzte a politikust, hogy a híresztelések nem felelnek meg a valóságnak, így Jolie visszakapta az engedélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!