Bulvár

2009.07.17. 12:25

Akár a kétmilliárd forintot is elérheti Andy Warhol Jacksonról készült portréjának ára

Akár a 10 millió dollárt (1,9 milliárd forint) is elérheti Andy Warhol Michael Jacksonról készült portréjának ára, amely hetekkel korábban kevesebb mint 300 ezer dollárért kelt el egy árverésen - vélik műértők.

feol.hu

Jackson június 25-i halála óta mindennek, ami a popsztárhoz köthető, szárnyal az ára, Warhol 76-szor 66 centiméteres portréjának is.
A képen egy mosolygó Michael Jackson látható, a Thriller időszakát idéző vörös dzsekiben, az énekes bőre homokszínű, a haja vízesésszerűen hullik lefelé.
A portréra vasárnapig lehetett volna licitálni, de az aukciót bonyolító New York-i Vered galéria, amely az ismeretlen tulajdonban lévő portrét árulja, eltolta a zárás időpontját a hatalmas érdeklődésre való tekintettel.
Janet Lehr, a galéria tulajdonosa csütörtökön elmondta, hogy óriási az érdeklődés. Úgy terveztük, hogy július 12-én zárunk de túl nagy a licitálók száma" - mondta Lehr, aki elárulta, hogy eddig 800 ezer dollárnál tartanak, a háromszorosánál annak, amit a tulajdonos fizetett a képért májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!