Bulvár

2010.08.26. 10:00

A 100 legjobb Beatles-számot rangsorolta a Rolling Stone magazin

New York - A 100 legjobb Beatles-számot rangsorolta a Rolling Stone című amerikai magazin.

MTI

A nagy múltú zenei újság szerdán megjelent Beatles-különszámában megjelent ranglista élén az 1967-es A Day in the Life című Lennon-McCartney-szerzemény végzett. Második lett az annak idején hatalmas kasszasikert hozó I Want to Hold Your Hand 1963-ból, míg a harmadik helyet a John Lennon liverpooli gyermekkora iránti nosztalgiáját felidéző Strawberry Fields Forever szerezte meg.
   
A különszám kiadását a legendás angol együttes utolsó, tizenkettedik stúdióalbuma, a Let it Be megjelenésének 40. évfordulójára időzítették.
   
"Lennonnak, McCartney-nak és Harrisonnak elképesztően magas szerzői mércéje volt" - fogalmaz a különszám bevezetőjében Elvis Costello zenész. Hozzáfűzte: miután elkezdtek valóban felnőni, az egyszerű szerelmes dalszövegeket felváltották a felnőtt-történetek, később pedig olyan nagy témák, amelyeket nem is várnánk egy fülbemászó popdal-szövegben.
   
A lista negyedik helyén Paul McCartney eredetileg Scrambled Eggs (Rántotta) munkacímen futó, később a Yesterday végleges címen megjelent 1965-ös örökzöldje végzett. Ötödik az In My Life, hatodik a Something (ez a legmagasabbra taksált George Harrison-szerzemény), hetedik a Hey Jude, nyolcadik a Let It Be, kilencedik a Come Together, tizedig pedig a While My Guitar Gently Weeps című dal lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!