Bulvár

2016.10.12. 14:35

Vérfagyasztó sminkek halloweenra

Csontváz, vámpír, boszorkány, vagy éppen sebesült ember – az elmúlt évek és az idei trendek alapján kijelenthetjük: a jelmez már nem elég, a halloweenhoz egy jó smink is dukál.

Sebestyén Lilla

Juhász Tímea sminkmester szerint ahogy közeledik az október 31-e egyre többen jelzik: halloween estéjére szeretnék, ha elmaszkírozná az arcukat. A kérések változatosak és leginkább az est jellegétől függ a smink stílusa, de a csontváz, a vámpír és a boszorkány álca minden korosztályban népszerű, ahogy a hatalmas, szétnyíló sebek is.

Ha szakemberhez fordulunk nem kell a buli előtt fél órával felrakni azt a sminket, ha öt-hat órával a jelmezes est előtt csináltatjuk, akkor is tökéletesen tart majd. A profik vízálló kozmetikumokkal, festékekkel dolgoznak, egyedül a dörzsölés árthat a sminknek – mondta el a szakember, aki azt is hozzátette: otthon sem lehetetlen jó „maszkokat” készíteni, csak egy kis kézügyesség kell.

Ha otthon készítünk sminket arra figyeljünk, hogy a drogériákban kapható arcfestékek nagyon könnyen oldódnak vízzel, ezek könnyen elmaszatolódhatnak, lejöhetnek. Én azt tanácsolom, ha az anyukának van egy jó minőségű készlete, bátran használja: fekete tussal lehet pókhálót rajzolni az arcra, rúzs és narancssárga szemhéjpúder segítségével halloweeni tököt. A szemceruza is egy remek eszköz a kezünkben. Az alapozóról sem kell elfeledkeznünk, tartósabb lesz tőle a végeredmény. Érdemes sminkfixáló permetet is használnunk, két-három fújás szükséges egy méteres távolságból – mondta el Tímea, aki szerint a kozmetikumok nem árthatnak a gyermek bőrének, viszont arra nagyon kell figyelni, ha csillámot használunk, szigorúan olyat tegyünk a gyermek szemhéjára, arcára, ami erre való.

Fotó: Juhász Tímea és FMH-archív

A körmökre kitalált csillámok, ha belekerülnek a szembe, komoly bajokat okozhatnak.

A sminkmester szerint, az est végén egy nedves törlőkendővel szedjük le a festéket, a többit pedig a fürdésnél, hogy ne dörzsöljük ki a bőrt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!