Bulvár

2016.10.30. 14:00

Csemege lesz a tökből- Az állatkertben várják a kreatív faragványokat

Veszprém- Idén is meghirdeti tökfaragó versenyét a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A töklámpásokat az állatok kapják majd.

Forgács Ádám

Az angol halloween szó szerinti fordításban a mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet - a Samhaint, vagyis a nyár végét . Magyarországon a 2000-es évek elején kezdett elterjedni, és a gyermekek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Október 31-én sok fiatal bújik jelmezbe, de a halloween legismertebb jelképe kétségtelenül a faragott töklámpás.


A tökből készült alkotások nem vesznek kárba, a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik és a csimpánzok kifutójában helyezik majd el a gondozók. A kis állatok idén is örömmel fogyasztják el a csemegét Fotó: Veszprémi Állatkert

Ebből az alkalomból, akik október 31-én vagy november 1-jén (hétfőn vagy kedden) kifaragott töklámpással vagy bármilyen kreatív, tökből készített alkotással (például állatfej) érkeznek, jelentős kedvezménnyel látogathatják meg az állatkertet. Az állatok legnagyobb örömére a kifaragott csemegék sem vesznek kárba. A tökből készült alkotásokat a gyűrűs farkú makik, a vörös varik és a csimpánzok kifutójában helyezik majd
el a gondozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!