Bulvár

2012.03.01. 15:09

Híres emberek ajánlották fel plüssmackóikat jótékony célra

Színészek, közismert média- és közéleti személyiségek ajánlották fel plüssmackójukat a Fogadj örökbe egy macit! elnevezésű jótékonysági aukciós kampány keretében. Az árverésen értékesített macik bevételéből munkahelyteremtő program és alapítvány létrehozását tervezik.

MTI

A macik elárverezésének bevételéből nemcsak egyszeri segítséget szeretnének nyújtani a csökkent munkaképességűeknek, hanem egy komplex munkahelyteremtő program tervét dolgozták ki.

 

 

"Magyarországon jelenleg csaknem 600 ezer fogyatékkal élő ember él, akik közül csupán 60-80 ezer főt foglalkoztatnak. Ezen belül az értelmi fogyatékosok foglalkoztatottságának aránya mindössze hat-hét százalék. A program célja, hogy Magyarország felzárkózzon a nyugati országokhoz, ahol a fogyatékkal élők 50-60 százalékának tudnak munkahelyet biztosítani" - ismertette a kampány részleteit Kárász Róbert.

A projekt első fázisában híres színészek, média- és közéleti személyiségek ajánlották fel kedvenc mackóikat, amelyekről katalógus készült: ez tartalmazza a plüssállatok nevét, életkorát, rövid történetét és korábbi gazdájának nevét.

 

 

Az alapítvány célja, hogy segítse a fogyatékkal élők foglalkoztatottságának arányát, ennek érdekében egy Maci Manufaktúra elindítását tervezik. A műhelyben csökkent munkaképességű emberek az árverésen látható mackókhoz hasonló, valamint dizájnerek által megálmodott, magas minőségű plüssállatokat készítenének el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!