Bulvár

2011.09.20. 17:45

Évfordulót ünnepel a Hooligans

Jubileumi koncerttel, best of albummal és egy dokumentumregénnyel ünnepli meg fennállásának 15 éves évfordulóját a Hooligans együttes.

Matolcsi Renáta

Tóth Tibi, Kiss Endi, Ördög Csipa Tibor és Késmárki Zsolt már javában készül a december 11-i nagy eseményre, jelenleg azonban még a stúdióban vannak, hogy összeállítsák az októberben megjelenő dupla cd-n szereplő dalokat.

- Egyfajta összefoglalója lesz ez az elmúlt másfél évtizednek – mondja Tóth Tibi. -  Bár nagy dolog, hogy megéltük ezt az időt, azért hozzátenném, hogy jóval több ideje, idestova 35 éve zenélünk együtt. Endivel nyolc, Csipával 14 éves korunk óta ismerjük egymást. Endivel egy suliba jártunk, a szüleink barátok voltak, és már az általánosban elhatároztuk: mi zenészek leszünk.


Tibi - társaival egyetemben - sokkal többet is fog mesélni magukról, ugyanis sztorijaikat hamarosan egy könyv formájában is olvashatja a közönség. – A könyvben rengeteg történet és fotó is található majd egészen a gyerekkorunktól kezdve - teszi hozzá a rocker, aki egy film kedvéért néhány éve összeállt  három másik zenésztársával, Mester Tamással, Papp Szabival és Ganxta Zolival, hogy Jack Jack néven zenekart alapítsanak és lemezt adjanak ki.

- Az csupán egy alkalomra szólt, s bár írok zenét másoknak is, az én bandám csakis a Hooligans. A jubileumi koncert műsorát most alakítjuk, de az biztos, hogy vendégeket is hívunk majd. Hogy kik ők, az legyen meglepetés, azért is mert még sokakkal tárgyalunk, egyeztetünk. Azonban még az arénás koncert előtt szeretnék készíteni egy új klipet is – mondja az arany- és platinalemezes, több díjjal jutalmazott együttes gitárosa.

A fiúk nyara jól telt, sokfelé hívták őket, főleg városnapokon léptek fel, de egy országos turnét is beiktattak programjukba. – Erős nyarunk volt, de ennek nagyon örülünk, mert a válság miatt féltünk egy kicsit, hogy megcsappanak a felkérések, de szerencsére nem így lett.

Mindemellet az együttes fotópályázatot is hirdetett, melyre bármilyen, velük kapcsolatos képpel lehet jelentkezni, mely megmutatja, milyen „Hooligánnak” lenni. A legjobbakat természetesen koncertjeggyel jutalmazzák a fiúk. Erről részleteket a honlapjukon lehet megtudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!