Bulvár

2009.08.11. 08:50

Világjáró hulla a repülőn

Több napja halott fiatalembert találtak Vlagyivosztokban egy A-320 típusú repülőgép futóművének házában.

feol.hu

A szerelők arra lettek figyelmesek, hogy a házat záró fedél alól kilóg valami. Először azt hitték, kesztyű, de közelebbről kiderült, hogy egy kézfej. Rendőrök jelenlétében lebontották a fedőlapot, s egy holttestet találtak a mélyedésben.
Szakértők szerint a férfi, akinek életkorát 18 és 25 év közöttire becsülik, legalább öt nappal korábban hunyt el. Mivel a repülőgép ez idő alatt járt Niigatában, Pekingben, Szöulban, Habarovszkban, Irkutszkban és Vlagyivosztokban, az áldozat e városok bármelyikében elbújhatott a futómű házában.
Ha pedig a keze nem lóg ki, még sokáig repdeshetett volna a világ körül. Ezt az egységet ugyanis általában csak kívülről, esetleg egy tükörrel vizsgálják, s csak minden 600. repülési óra után nyitják ki.
Az ügy kapcsán a szakértőket főleg az foglalkoztatja, hogy a minden repülőtéren érvényes, szigorú biztonsági intézkedések mellett hogyan kerülhetett a potyautas a gépre.
Az ilyen utazást a legtöbb hozzáértő szerint nem lehet túlélni, már csak azért sem, mert a hőmérséklet plusz 35 és mínusz 50 Celsius fok között ingadozik.  
A 15 éves permi Andrej Scserbakovnak 2007-ben mégis sikerült: bemászott egy repülőgép futóművének kamrájába, elaludt, s csak Moszkvában tért magához. Igaz, alig élt. Szakértők akkor is azt hangoztatták, hogy ez lehetetlen, de a nyomozók megtalálták a fiú nyomait a kamrában. Az orvosok szerint Scserbakov teste a nagy hidegben olyan állapotba került, hogy szervezetének csak kevés oxigénre volt szüksége, ezért maradhatott életben. Viszonylag könnyen megúszta az életveszélyes kalandot: fagyási sérülések miatt az egyik kezén négy ujjat amputálni kellett.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!