Járvány

2021.02.25. 15:35

Koronavírus: száz napja beteg egy fiatal nő, döbbenetes, ami történik vele

Úgynevezett hosszú covid miatt szenved, egy kis beszélgetés is napokra kimeríti.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Száz napja pokollá változott Kate Weinberg élete a koronavírus miatt. A 45 éves – egyébként jó kondiban lévő, sportos, egészséges életmódot folytató – nő nem féltette magát a koronavírustól, azt hitte, ha el is kapná, könnyen legyűrné a betegséget – írja a Ripost.

Az asszony novemberben fertőződött meg, és azóta sem tud kilábalni a betegség okozta szövődményekből. A mai napig képtelen elvégezni a legegyszerűbb, leghétköznapibb feladatokat is, ugyanis annyira kimeríti minden tevékenység.

„Novemberben kezdtem rosszul érezni magam. Eleinte nem tapasztaltam egyik tipikus tünetet sem, ami miatt leteszteltettem volna magam. Nem köhögtem, nem volt lázam, nem volt íz- és szagvesztésem. Egyszerűen furán és kényelmetlenül fáradtnak éreztem magam, mintha valaki kivette volna az elemeket belőlem” – mondta el a Daily Mailnek az édesanya.

Kate már minden gyógymódot kipróbált, de egyik sem segített rajta, ráadásul az sem javít a helyzetén, hogy a kétkedők azt mondják neki: túlreagálja a problémáját, és valójában csak össze kellene szednie magát!

„Fél órán át olvastam mesét a kislányomnak: egy napra használhatatlanná váltam. Egy Zoom-hívás a munkahelyemre kétnapos másnapossággal járt. Egyetlen hosszabb családi ebéd után napokig szenvedtem a tünetektől” – mondta el az asszony, aki a tüneteiről is beszámolt a lapnak.

Kate Weinberg november óta szenved a koronavírus miatt
Fotó: Instagram

 

„Vannak napok, amikor az izomfájdalom már reggel ott van, izzó tűzként kúszik felfelé a vádlimban és a combomban. Egyes testrészeim pedig olyanok, mintha nem is hozzám tartoznának – egy elhalt ujj, egy zsibbadt lábfej és a terjeszkedő hidegrázás, ami mélyen a csontjaimban ül. Más napokon nem szenvedek a fájdalomtól, de gyengének érzem magam és szédelgek, vizenyős végtagjaimmal pedig már a fürdőszobáig is kihívás eljutni, nem is beszélve a lépcsőzésről.

Ez nem olyan, mint a fáradtság vagy a kimerültség: olyan érzés, mintha az egész szervezetemet megmérgezték volna. Ekkor már hangulatilag is magam alatt vagyok, az arcizmaim fájnak, és a beszéd is nehézkessé – ha nem lehetetlenné – válik”

– fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!