Elképesztő!

2021.05.01. 10:04

Életfogytiglant kaphat, aki fehérítőt árult koronavírus elleni gyógyszerként

Az amerikai hatóságok szerint csoda, hogy senki sem vesztette életét a klór-dioxid tartalmú „csodagyógyszer” miatt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Amerikában szövetségi szintű vádeljárás alá vontak egy floridai családapát, aki a gyanú szerint 1 millió dollár (301 millió forint) összértékben adott el koronavírus elleni gyógyszernek hazudott ipari fehérítőt – írja a New York Times nyomán a Ripost.

Mark Grenon, az ügy első számú gyanúsítottja, a Második Feltámadás Egészségügyi és Gyógyító Egyház nevű vallásos szekta önjelölt püspöke volt, és elsősorban a híveinek értékesítette a klór-dioxid tartalmú „csodagyógyszert”.

A 62 éves férfi úgy reklámozta a készítményt, mint ami hatásos a Covid-19, a rák, az autizmus, a malária az Alzheimer-kór és még sok más betegség kezelésében.

Grenonnal együtt a három fiát is eljárás alá vonták. A gyerekek vélhetően a vegyszer előállításában segítettek édesapjuknak. A készítményt „Csodás Ásványi Megoldás” néven hozták forgalomba az egyház honlapján. Egy 235 milliliteres kiszerelés 40 dollárba, azaz átszámítva körülbelül 12 ezer forintba került.

Ha Gronont minden vádpontban bűnösnek találják, akkor életfogytiglani börtönbüntetés vár rá, amit egy szigorúan őrzött szövetségi büntetés-végrehajtási intézetben kell majd leülnie.

Az amerikai Élelmiszer‑ és Gyógyszerfelügyelet (FDA) egyébként többször figyelmeztetett arra, hogy az egyház által értékesített készítmények veszélyesek. Tavaly összesen három olyan közleményt adtak ki, melyekben mindenkit óva intettek a „Csodás Ásványi Megoldás” néven forgalmazott fehérítőtől.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!