megrázó

2021.01.08. 05:56

Együtt küzdött újszülött kisfiával az életért a 21 éves anyuka

Napokig küzdöttek az orvosok egy 21 éves édesanya és újszülött kisfia életéért: mindketten szepszis miatt kerültek az intenzív osztályra egy sürgősségi császármetszés után. Noha mindketten a halál kapujában álltak, mostanra – szerencsére – elmondhatják: felépültek.

Forrás: Sophie Goudie Facebook

A skót Sophie Goudie október 20-án érezte először, hogy valami baj van a kisbabájával. A 21 éves, terhes nőt azonnal befektették a kórházba megfigyelésre, két nappal később pedig az orvosok dönteni kényszerültek: sürgősségi császármetszéssel kellett világra hozniuk kisfiát, aki akkor már egyre rosszabb állapotban volt.

Sophie és párja, Barham ekkor még csak azt hitte: a születendő gyermekért kell imádkozniuk. Sajnos tévedtek.

Félelmetes volt. Rémisztő volt belegondolni, hogy valami balul sülhet el és elveszíthetjük

– emlékezett vissza a műtét előtti pillanatokra a fiatal kismama.

Szülés közben fertőzte meg édesanyját a baba

Noha a Ledwant végül sikerült világra hozni, az öröm nem tartott sokáig. Kiderült: szepszis okozta a gondot, ami a császáros szülés során Sophie-t is megtámadta. Mind a baba, mind az anyuka intenzív osztályra került – ráadásul Barham nem lehetett ott mellettük a szigorú koronavírus-szabályok miatt.

Csupán napi fél órára láthatta őket, miközben azon aggódott: vajon elveszíti-e őket.

Öt végeláthatatlannak tűnő nap után végül mindkettejüket kiengedték az intenzívről, majd pedig hazamehettek – számolt be a drámai esetről a brit Mirror alapján a Bors.

Mára a kis Ledwan pedig teljesen felépült.

Ma már jól van, boldog kis srác, de a kezdet nagyon rémisztő volt

– mesélte Sophie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!