nem semmi

2021.05.08. 06:05

Egyetlen nyomás és 27 másodperc: ő a világ leggyorsabban megszületett babája

Anyukája a mosdóba szaladt ki az éjszaka közepén, és már a babájával a karjában hagyta el a fürdőt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Természetes, hogy a legtöbb kismama arról álmodik, hogy könnyű lesz a szülés, sőt, amikor elérkezik a nagy nap, minden kedves rokon és barát is ezt kívánja. Az immár háromgyermekes Sophie Bugg rokonai azonban pórul jártak, mert mire kívánhattak volna,

sőt, mire ön idáig elolvasta ezt a cikket, már meg is szült.

Csak a mosdóba szaladt ki

Az anyuka a 38. hétben járt Millie babával, amikor az éjszaka közepén kiszaladt a mosdóba, majd kevesebb, mint egy perccel később már kétségbeesetten rohant ki onnan felkelteni a férjét. A magzatvize ugyanis elfolyt, és a vajúdás gyötrelmes óráit kihagyva érkezett vele a baba is.

Egyáltalán nem éreztem fájásokat, ahogy azt sem, hogy elfolyt volna a magzatvíz. Nagyon durván hangzik, de csak azért mentem ki, mert azt hittem, kakilnom kell. Ám, ahogy nyomtam, természetesen rájöttem, hogy itt nem arról van szó

- mesélte Sophie a Bors cikke szerint.

Egyetlen tolás és kint volt

A 32 éves Chrisnek gyorsan kellett cselekednie, hiszen Sophie a baba fejével a lábai között jelent meg a mosdó ajtajában, majd egyet nyomott még, és Millie baba máris a döbbent apa karjaiban landolt. A házasok mentőt hívtak, de az orvosoknak csak rutinfeladatokat kellett ellátni, a baba és a mama is egészséges. Ők 12 perc alatt kiérkeztek, elvágták a köldökzsinórt, mindkettejüket kórházba vitték megfigyelésre, de pár óra múlva el is engedték őket.

A többiek is gyorsan megvoltak

Sophie-nak egyébként mindkét korábbi szülése gyors volt, de azért persze nem ennyire. 2013-ban született meg első gyermeke, Paige, akivel hasonló eset történt meg: az anyuka az éjszaka közepén WC-re indult, 12 perccel később már a karjaiban tarthatta a kicsit. A kis Paige burokban született, amit a kiérkező mentős vágott fel.

Az anyuka második gyermekénél, Lexie-nél már biztosra akartak menni az orvosok, Sophie-t a szülés várható idejére kórházba fektették és tervezett szülést indítottak meg. Lexie 26 perc alatt jött világra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!