EFOTT 2020

2020.07.16. 16:26

Veszélyben az EFOTT? A koronavírus meggátolhatja a fesztivált

A végleges döntésre augusztus 15-ig biztosan várnunk kell.

Feol.hu

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a járványveszély miatt a kormány döntött arról, hogy idén elmaradnak az augusztus 20-ai állami ünnepségek, köztük a tűzijáték és a légiparádé, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz.

Ezek fényében erősen kérdésessé válik, hogy a további tömegrendezvényeknek mi lesz a sorsa?

Gulyás Gergely elmondta, a zeneipar szereplői a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozások enyhítését kérik, ám augusztus 15-ig már biztosan nem változtat a kormány az ötszáz főt meghaladó zenés-táncos rendezvények tilalmáról. Erről július végén tudnak majd dönteni, de mint fogalmazott, több érv szól amellett, hogy ne oldják fel a korlátokat. Ettől függetlenül a magyar zeneiparban dolgozókat támogatni szeretné a kormány.

A hír hallatán az EFOTT szervezői közleményt adtak ki közösségi oldalukon, melyben elmondták,szervezői csapatuk változatlanul folytatja tovább a munkát az augusztus végi fesztivál szervezésével kapcsolatban, és bíznak benne, hogy biztonságosan búcsúztathatják a nyarat a Velencei-tó partján.

Hozzátették, amennyiben elmaradna idén az EFOTT, lehetőséget biztosítanak a jegyek 2021-es átírására vagy visszaváltására.

https://www.facebook.com/efott/photos/a.354236838367/10159862188688368/

Kapcsolódó cikk

[embed]https://www.feol.hu/orszag-vilag/elmaradnak-a-szent-istvan-napi-unnepsegek-es-a-tuzijatek-video-4150697/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!