„Csak szabadon…”

2019.07.11. 07:15

Nulladik nappal startolt el az EFOTT a Velencei-tó partján

Megtelt a fesztiválközpont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának nulladik napján. Szerdán is partizhattak már a látogatók, a következő napokban pedig igazi sztárok is ellátogatnak Velencére.

S. Töttő Rita

Tavaly több mint 115 ezren látogattak ki, idén 135 ezer fesztiválozóban reménykednek

Fotó: EFOTT/Kiss Zsuzska

Az ország legsportosabb és legegészségesebb fesztiváljának szánja az idei EFOTT-ot a szervezőgárda – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a rendezvény szívében tartottak szerdán, a nulladik napon. Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke és Hankó Balázs, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese mellett L. Simon László, országgyűlési képviselő és Koszti András, Velence polgármestere is megszólalt. Mint kiderült, tavaly több mint 115 ezer látogató érkezett, idén pedig már azt remélik, hogy 135 ezren jönnek a programokra.

Tavaly több mint 115 ezren látogattak ki, idén 135 ezer fesztiválozóban reménykednek
Fotó: EFOTT/Kiss Zsuzska

– A fesztivál kapcsán befolyt idegenforgalmi adót 80-20 százalékban megosztjuk Velence és Sukoró között, a szálláshelyek kihasználtsága okán. S ne felejtsük el, hogy minden egyes idegenforgalmi adóbevétel forintot az állam egy újabb forinttal egészít ki – emelte ki a képviselő. A várossal való kiváló együttműködésre a jövőben is számítanak, hiszen – tette hozzá – értékteremtő munka is folyik a rendezvényen, azzal, hogy minden évben megjelennek itt a civil sátrak, egyetemek, közigazgatási és kormányzati szervek. Koszti András csatlakozott a megszólalókhoz:

– Most Velencén sodródni kell az árral, s át kell adni magunkat az egyéni érzéseknek, mert azt hiszem, a hatás, ami itt várható, nem marad el.

A szervezőkkel tudatosan arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja itt a szórakozását – majd pedig természetszerűleg emelte ki a városvezető az egyetemisták fesztiválján a legújabb érdemet: azt, hogy a Testnevelési Egyetem rekreációs központjának megnyitásával Velence a legkisebb és legújabb egyetemi várossá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!