Bulivan

2016.06.10. 07:58

Most az új dalokra koncentrálnak

A fehérvári gyökerekkel rendelkező Lions Of Suburbia frontemberével beszélgettünk a külföldi fellépéseikről és a jövendőbeli terveikről.

Laci Patrícia

A Cseh Tamás Programnak köszönhetően három külföldi országban is felléphetett a Lions Of Suburbia ska zenekar tavaly. A csapat frontemberét, Kovács Ferencet, azaz Frankie-t kérdeztük a kint szerzett élményekről:

– Három külföldi koncertre nyertünk támogatást. Jártunk Szlovákiában, Németországban és Ausztriában is. A kassai koncertünk nagyon érdekesen alakult. Ugyanis egy amerikai reggae zenekar előtt kellett volna fellépnünk, de ők lemondták a bulit. Így mi voltunk a főzenekar aznap este. Meglepő volt a fogadtatás, a közönség nyitott és hálás volt. Kétszer is visszatapsoltak bennünket az emberek. Ráadásul olyan hangtechnikával találkoztunk, amellyel itthon csak a neves klubok rendelkeznek.

A németországi Straubingban óriási volt a támogatási szellem:

– Egy kisebb underground klubban léptünk fel, ahol a 30-as, 40-es korosztály fogadott minket. Szívélyesek voltak ők is, ráadásul az összes cd lemezünk elfogyott a helyszínen. Sőt, a közönség soraiból egy illető meghívott bennünket reggelizni magához. Mi erre nem is számítottunk – mesélte Frankie.

Bécsben egy jótékonysági rendezvényen játszottak a fiatalok fő zenekarként. A jegybevételekből a szegényeket támogatták.

A frontember szerint érdemes a zenekaroknak pályázni, s minden lehetőséget kihasználni, hiszen nem olcsó a próbaterem, a hangszerek vagy éppen a benzin.

Az együttes jelenleg nem koncertezik, de ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkoznak a zenével. Sőt, egy nagy dologra készülnek Frankie elmondása szerint:

– Az elmúlt fél évben számírással foglalkoztunk. Szeretnénk egy teljes lemeznyi anyagot elkészíteni. Eddig ep-ket adtunk ki, ezek mindig olyan számokból álltak össze, amelyeket a rajongók már hallottak a koncerteken. Most az a cél, hogy olyan dalok készüljenek a lemezre, amelyeket még soha nem játszottunk élőben. Az új dalok hangzásvilága nagyjából ugyanaz lesz, mint a régebbi számainknál. Igazából nagyon sok műfaj jellegzetességét próbáljuk belefűzni egy-egy anyagba a ska mellett, például rockabilly, funky vagy soul.

A ska műfajt nem sokan ismerik Magyarországon, pedig rengeteg előadó felhasználja a stílusjegyeit:

– Sokan nem tudják, milyen is a ska zene. Mi általában a Pannonia All Stars Orchestra együttessel szoktuk beazonosítani. Pedig sok nagy előadó számaiban felcsendülnek a ska stílusjegyei. Például Pharell Williams-nél vagy Gwen Stefani-nál. Sőt, utóbbi a karrierjét a No Doubt nevű ska zenekarban kezdte el még a kilencvenes években – mondta a frontember.

A jövendőbeli tervekről is említett néhány szót Frankie:

– Mi mindig rövid távú célokat tűzünk ki magunk elé. Remélem, hogy sokáig együtt tudunk zenélni. Nem feszülünk rá arra, hogy sztárokká váljunk majd egyszer. Nekünk a zenélés a hobbink, amit komolyan gondolunk, s próbálunk maximálisan helyt állni benne. A jövő év nyarára tervezzük azt, hogy nyugaton is fellépünk. Szeretnénk ott is terjeszteni kicsit az igét.

A Lions Of Suburbia várhatóan ősszel tér majd vissza az új dalokkal.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!