Bulivan

2013.07.16. 09:14

Metál az ész a Takarodó úton

A FEZEN arról híres, hogy a rock hívei nagyot pöröghetnek a fehérvári zenei napok során. Pihenésként andalodhatnak, vagy még jobban pöröghetnek az alternatív művek sokaságában.

Silye Sándor

Az idei FEZEN-en az eddig bemutatottak mellett most is a rock néhány neves, felnőtté  „gyermekével”, sztár fellépőjével ismerkedhetnek meg.

A Tankcsapda tavaly komoly változásokon ment át, távozott a zenekarban csaknem húsz éve gitározó Molnár Levente, aki Cseresznye néven írta be magát a rajongók szívébe. Helyére az a Sidlovics Gábor érkezett, aki a Zanzibárban nyomta, és vele pedig egy olyan Tankcsapda-lemez készült, (Rockmaffia: Debrecen), ami húsbavágóan modern hangzásával és húzós dalaival új kezdetet jelenthet a debreceni brigád számára. A Tankcsapda augusztus 1-jei koncertje - melyre komoly látványtechnikával érkeznek - minden rockrajongónak kötelező. Az teljesen biztos, hogy Lukács László, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor másfél órája nagy élmény lesz majd valahol az éjszakában

A legendás filmrendező, Robert Rodriguez kedvenc zenekara, a Tito And Tarantula beváltotta a tavalyi ígéretét, és idén tényleg bepótolja a tavaly elmaradt fellépését. Tito Larriva és bandája olyan legendás filmekben tűnt fel, és tolta az ördögien húzós és veszedelmesen kaján latino rockját, mint az Alkonyattól pirkadatig, vagy a Desperado. Titóékból mára akkora sztár lett, hogy a kis klubokból kiszorultak, de a fesztiválokon rendre ott vannak. Nagyon reméljük, hogy ezúttal nem kerülnek dugóba sehol a világban és augusztus 1-jén a FEZEN látogatói is kaphatnak egy kóstolót a dél-amerikai virtusból.

És még ott lesz az ilyen, vagy olyan rock jeles hazai képviselői közül az Edda Pataki Attila, a Kiscsillag Lovassy András vezérletével. De a Pokolgépet sem kívánja majd a rockzene rajongója a pokolba Pláne, hogy az ő nevükhöz fűződött az első magyar heavy metal album, a Totális metal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!