Bulivan

2016.06.10. 08:05

Hamarosan újra stúdióba vonulnak Lóciék

A koncertezésről fog szólni a Lóci Játszik zenekar nyara. Sőt, hamarosan elkezdik felvenni az új lemezt is, amely várhatóan jövő év tavaszán jelenik meg.

Laci Patrícia

Először csak egy „egyszálgitáros" produkcióból állt a Lóci Játszik, ahogy azt a név is jól tükrözi. Később a szólóból duó lett, ma viszont már egy hat fős csapatból áll a zenekar.

- A bandánk összetétele viszonylag vegyesnek mondható – kezdett bele Csorba Lóci frontember:

- A kőbányai rockistenektől kezdve a klasszikus műfajokhoz értő emberekig, itt minden van – viccelődött.

- Egyébként emberileg és zeneileg is nagyon jól megértjük egymást a fiúkkal. Amikor egyedül játszom, akkor elveszettnek érzem magam – számolt be tapasztalatairól Lóci.

Az együttes a Cseh Tamás Program támogatásával elkészíthette a legelső albumát, amely 2015 tavaszán jelent meg Hadd legyek arról híres címmel:

- Amikor megláttam a kiírást a pályázatról, rögtön gondoltam, hogy ezt nekünk találták ki. Örömteljes együttműködés volt, a Cseh Tamás Program támogatása nélkül most egy másfél éves hátrányban lennénk. Az Oláh Szabi volt a mentorunk, ő sokat segített az énekdallamok megírásában. A stúdiómunkálatok is jól mentek, úgyhogy meg vagyok elégedve az első albumunkkal – mesélte Lóci.

A következő nagy tervekről is kérdeztük a frontembert:

– Az idei nyár a fellépésekről szól. A második album anyaga zeneileg már készen van, igazából a stúdiómunkálatok maradtak hátra. Szeretnék majd a Margaret Island énekesnőjével, Lábas Vikivel duettet felvenni a következő lemezünkre, illetve Hajós Andrással - a „zenei pszichológusommal" - akarok egy közös produkciót, ami szintén felkerülhetne az új korongra. Szerintem a lemez már decemberre el is készül, s a jövő év tavaszán meg is tud jelenni.

Lóci véleménye szerint a nagylemez nagyon fontos. Számára csak úgy nyer értelmet egy zenekar munkássága, ha nemcsak egy dalt ismer tőlük, hanem meghallgatja a teljes albumot.

A nemzetközi promócióra is elnyert az együttes egy kisebb támogatást a Cseh Tamás Programon:

- Én vajdasági származású vagyok, így többször is felléptünk már ott, szóval így van egy erős rajongói bázisunk, iszonyatosan értik azt a zenét, amit mi csinálunk. Ez nekünk nagyon hízelgő, s úgy gondoltuk, hogy ezt a magot meg lehetne erősíteni, s alulról építkezve mindenhol elhintjük az igét – mondta a frontember.

A csapat Székesfehérvárra is ellátogat ezen a hétvégén, szombaton a Városház terén adnak egy akusztikus koncertet 16 órakor. Lóciék utoljára tavasszal jártak nálunk még a Margaret Island csapattal.

- Nagyon jó volt a hangulat a tavaszi klubkoncerten. A szombati fellépésünk kicsit eltér majd attól, mert akusztikus műsort adunk. Már nagyon várom egyébként. Vasárnap pedig Pécsen a Magna Cum Laude előtt lépünk majd fel – tette hozzá Lóci.

Címkék#zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!