Bulivan

2015.07.28. 12:22

A legerősebb nappal indul a FEZEN

Székesfehérvár - Idén is erős zenei felhozatal és kulturális programok várják a fezenezőket. A város egyik legnagyobb zenei rendezvénye július 29-től augusztus 1-ig tart.

Buthy Lilla

A fesztivál programjáról, fontos tudnivalóiról és újdonságairól a MÁV pályán számolt be Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Antal főszervező.

Kovács Antal elmondta, a tizennyolc éves fesztivál minden eddiginél nagyobb programkínálattal várja a fehérvári és a városon kívüli vendégeket. Nézőcsúcsra készülnek, hiszen csak a nyitónapra már több mint tízezer jegy kelt el. A főszervező szerint, ha az időjárás is kegyes lesz a fesztiválhoz, akkor még a 2013-as Deep Purple-s látogatottságot is überelni tudják majd. Bár tény, hogy idén nulladik nap helyett, egyből a legerősebb napjával kezd a FEZEN fesztivál. A külföldi produkciók mellett, mint a Judas Priest, HIM, a Sabaton, a Black Label Society, a Soilwork, Danko Jones és Gus G, természetesen a hazai élvonallal is találkozhatunk a következő négy napban. A FEZEN nagyszínpadán két év után újra láthatjuk majd Ákost, a többi között zenél a Magna Cum Laude és a Hooligans is, de a FEZEN-en ünnepli 25 éves fennállásának jubileumát a Sex Action is és elbúcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe. Idén egy színpaddal kevesebb van, a kisebb zajterhelés miatt, de építettek egy második számú szabadtéri színpadot, ami a nagyszínpaddal egyfajta ellentétpárt alkot majd. Ez azt jelenti, ha az egyiken éppen divatpop , hip-hop vagy alternatív zenekarok zenélnek, mint akár a Punnany Massif, Halott Pénz vagy a Wellhello, akkor a másikon rock és metálzenekarok váltják majd egymást. A szervezők szerint ez azért is fontos, mert a fesztiválozók 30 százaléka biztos, hogy az előbbi stílus miatt vált jegyet vagy bérletet a fesztiválra. Arra is törekedtek a szervezők, hogy napközben se unatkozzanak a fezenezők, kulturális programokban nem lesz hiány: akinek kedve támad hozzá sportolhat, vagy találkozhat a fehérvári élvonalbeli sportklubok játékosaival is, de lesz például légkondicionált mozi is.

A FEZEN fesztivál szerdán újra megnyitja kapuit, a nagyszínpadon a stílusteremtő Judas Priest kezd
Fotó: FMH-Archív

Cser-Palkovics András polgármester azt hangsúlyozta, a FEZEN kiemelten fontos fesztivál a város életében, a cél pedig az, hogy továbbra is fejlődni tudjon. A polgármester szerint fontos, hogy a különleges hangulatú fesztiválon minden korosztály megtalálja a neki tetsző programot.

A MÁV pályán megrendezett fesztiválra a zajterheléssel leginkább érintett Mártírok, Fűtőház, Ifjúság, Dobó, Kinizsi, Gyár, Zrínyi és a Toldi utcai lakók kedvezményes jegyet vásárolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!