Bulivan

2015.11.03. 13:24

A Habana Social Club lép fel (x)

Székesfehérvár – Realmente Tour. Ez lett a koncertsorozat neve, amellyel a kubai nép kedvenc zenekara, a Buena Vista méltó utódja a Habana Social Club érkezik hamarosan a városba.

Fejér Megyei Hírlap

Sokáig ment a találgatás, hogy az évtizedekig tartó Buena őrület után vajon lesz-e egyáltalán, vagy melyik lesz az az együttes, amely hivatalosan is képviselheti a mindenki számára misztikus és utánozhatatlan kubai életérzést. A válasz pedig: Habana Social Club. Rengeteg együttes szerettet volna kitörni és megismertetnie magát a világgal azonban a kubai vezetés ezúttal egyszerűen választott: a legnépszerűbb formációnak adta meg jogot, hogy utazzon.

A Szent István Művelődési Házba elhozzák a kubai életérzést. Fotó: PLT

A Habana Social Club szintén több évtizedes tapasztalattal rendelkező együttes. Clemente Hechevarria az alapító egy olyan hangzásvilágot talált, amellyel egyenesen az emberek lelkét és szívét célozta meg. A régi, nagyszerű, mindenki számára ismert slágerek mellett népszerű dalok átdolgozásai és természetesen az általuk írt zenék is hallhatóak lesznek estén. Az együttesben egy-két fiatal tag is zenél, és Clemente nyilatkozatai egyértelműen igazolják, hogy ez egy tudatos döntés volt. „Amikor két generáció zenészei dolgoznak össze, és persze megértik egymást, abból világslágerek születnek", mondta az együttes vezetője. Azt nagyon jól tudják a zenekar tagjai, hogy ha valami jól működik, akkor azon változtatni nem kell. Tökéletesíteni azonban lehet, vélik a művészek. A mostani Realmente Tour ugyanis felér egy kubai utazással. A zenészek mellett táncművészek mutatják meg , hogy milyen az igazi kubai hangulat, életérzés, emellett vetítések is hozzátesznek ahhoz, hogy a közönség sokáig beszéljen a koncertről.

Székesfehérváron a Szent István Művelődési Házban december 5-én lesz a kitűnő koncert. Jegyek a PLT székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!