Bodajk

2014.08.26. 20:20

Ünnep a templomban

Bodajk - Dreskáné Zubán Beáta művelődésszervező számolt be lapunknak a Szent István napi eseményekről.

Munkatársunktól

Az ünnepi események augusztus 19-én este kezdődtek a Bodajki Kegytemplomban. A SzívHang Kórus koncertje után Mórocz Tamás plébános kápráztatta el a közönséget virtuóz orgonajátékával.

Zarándokudvarban az önkormányzat és a két egyház közösen látta vendégül az ünnepi eseményeken résztvevőket.

Fotó: Zubán Beáta

Ezt követően kezdődött az éjszakába nyúló „templomtúra", mely során a szép számú érdeklődő bejárhatta a templom eddig még nem látogatható részeit is. A legérdekesebb talán a templomtoronyba való feljutás volt, ahol a toronyban lakó négy harangot és az új óra szerkezetét is meg lehetett nézni. Másnap a délelőtti szentmisén Mórocz Tamás és Sallayné Sziki Judit lelkész közösen szentelték meg az új kenyeret.

A Zarándokudvarban az önkormányzat és a két egyház közösen látta vendégül egy ebédre a rendezvény résztvevőit. Természetesen a gyermekprogramok sem maradhattak el. Az idén először a Gaja-völgy Egyesület kerékpáros túrát tartott az ünnep tiszteletére. Az ízletes ebéd és jó hangulatú beszélgetés után az augusztus 20-i programsorozat tűzijátékkal – melyet a Kálvária domb tetejéről lőttek fel – és utcabállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!