Biztonságban két keréken 2012.

Dunaújváros - Első alkalommal került megrendezésre a hétvégén a Biztonságban két keréken 2012. elnevezésű motoros vezetéstechnikai nap a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Dunaújvárosi Túra Motor Klub szervezésében.

feol.hu

A rendezvényre hozzávetőlegesen 50-70 motorkerékpáros jött el. Egy részük a vezetéstechnikai képzésen vett részt, míg mások kiállítóként voltak jelen.

A résztvevőket Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, valamint Budavári Árpád alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője köszöntette a kapitányságon.

A program első részében a képzésen résztvevők egy húsz kérdésből álló motorkerékpáros tesztlapot töltöttek ki, melynek eredményeit a nap folyamán ismertették a szervezők. Ezt követően Dunaújváros egyik parkolójában az ORFK RSZKK motoros vezetéstechnikai oktatói által kialakított rutinpályán az ő iránymutatásaik alapján bővíthették gyakorlati ismereteiket.

A rendezvény során az érdeklődők kipróbálhatták az FMRFK motoros szimulátorát, biztonság öv szimulátor segítségével megtapasztalhatták, hogy a biztonsági öv 5 km/h sebességnél milyen erővel rögzíti az ülésben az utast. Ezen kívül megcsodálhatták az M7 Autópálya Alosztály Audi TT személygépkocsiját kívül és belül. Lehetőség volt KRESZ TOTO kitöltésre, melynek jó eredménye esetén az FMBB ajándékait kapták meg. A rendezvényt végül motoros felvonulás zárta.

A program létrehozásában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságot a Dunaújváros Közbiztonságáért Közalapítvány, az Iváncsai Autópálya Alosztály, a Pálhalmai Országos Bv. Intézet, az Autóth Autós Iskola, a Németh László Autós Iskola, Baksai István szakoktató, Trautman Tamás szakoktató, valamint a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség és a Pannon Polgárőrség segítette - közölte a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!