Bicske

2014.03.21. 20:43

Új gyárat építenek Bicskén

Tízmilliárd forintos beruházást hajt végre több lépcsőben egy magyar tulajdonú gyógyszeripari cég. Nyáron kezdik az építést, jövőre megindul az első ütem, 2016-ra többfunkciós tápszergyár kezdi meg működését.

Zsohár Melinda

Bicske Csabdi felé vezető szögletében, a menekültállomással szemközt kialakított területen felállították a leendő gyógyszeripari komplexumot jelző táblát. Az ünnepélyes bejelentést Tóbi Csaba, a beruházó Q Pharma és Q Pharma Nutrinion Kft. ügyvezetője tette Tessely Zoltán bicskei polgármesterrel közösen a helyszínen. Tóbi Csaba elmondta: jövő év végére elkészülnek egy 12 ezer négyzetméteres épületegyüttessel, amely raktárt, gyógyszeripari csomagoló üzemet, laboratóriumot foglal magába. A következő év végére átadják a többfunkciós tápszergyárat, termékeit magyar alapanyagokból – többek között napi 150 ezer liter tejből – állítják elő, s exportra is szállítanak.

Fotó: Pálffy Balázs

A Corvinus Egyetem kutatói dolgozták ki a technológiát, amellyel beteg csecsemőknek és felnőtteknek állítanak elő speciális tápszereket, a többi tápszer mellett.A polgármester a munkahelyek létesülését emelte ki a beruházás erényeként, és az ipari adó emelkedésének lehetőségeit. Az első ütemben pályázaton nyert 500 millió forintból gazdálkodik a beruházó, s a későbbiekben további kilenc-tíz milliárd forintot költ a komplett gyógyszeripari beruházásra. A gyáron belül kétszáz dolgozó kap munkát, köztük betanított munkások, laborasszisztensek, gyógyszerészek, egyéb diplomások. A beszállítói körrel további 300-400 személy lép kapcsolatba a céggel, amelyik egyébként már most lezárta a tárgyalásokat a jelenlegi telephely bővítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!