Bicske

2010.03.26. 11:47

Rólunk, nekünk, nélkülük

A bicske.info értesülése szerint a budapesti Holokauszt Emlékközpont kutatóinak segítségével április 27-én kiállítás nyílik Bicskén.

Izing Antal

Az Emlékközpont munkatársai - Ditte Szilvia és Pécsi Tibor -, néhány bicskei középiskolásnak és egyetemista fiatalnak mutatják be a kiállítást, hogy a fiatalok általános iskolás és vajdás csoportoknak vagy felnőtt érdeklődőknek tudjanak tárlatvezetést tartani.

A Batthyány-kastély dísztermében április 27-én 17 órakor Pécsi Tibor történelemtanár és Tessely Zoltán polgármester, az Emlékközpont kutatója nyitja meg a kiállítást.

A vándorkiállítás létrehozói minden településen arra törekednek, hogy a standard központi anyaghoz a helyi mutációt, a helyi változatot is minél gazdagabban mellétárják. Bicskéről a "soá" (csapás, veszedelem) idején közel 160 bicskei embert hurcoltak el teljes családjukkal a haláltáborokra, ahol ipari körülmények között zajlott családok legyilkolása, elpusztítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!