Bicske

2016.12.13. 14:10

Összesen 85 tinédzserkorú diák ment el Sohonyai Edit író-olvasó találkozójára

Bicske - Sohonyai Edit író volt a Nagy Károly Városi Könyvtár vendége december 12-én, hétfőn délelőtt. A szerző a 13-16 éveseknek tartott interaktív író-olvasó találkozót.

Laci Patrícia

A Nagy Károly Városi Könyvtárban gyakran megfordulnak a 13-16 év közötti fiatalok. Most nekik a sok önkéntes munkát, illetve az őszi könyvdominó építését úgy köszönték meg a könyvtár dolgozói, hogy elhívták Sohonyai Edit írót december 12-én, hétfőn délelőtt. A fiatalok körében népszerű alkotó interaktív, társas viselkedéskultúráról szóló, rendhagyó író-olvasó találkozót tartott. A Székesfehérváron élő Sohonyai Edit könyvei egyébként azért is érintik meg sok tizenéves lelkét, mert azok a fiatalokról, illetve a kamaszok mindennapos problémáiról szólnak. Az írónő tökéletesen átérzi, milyen bonyolult időszakon mehetnek át a tinédzserek, hiszen ő is nehezen élte meg a pubertáskor éveit.

Sohonyai Edit írónő népszerűnek számít a fiatalok körében Fotó: Tóth Csilla

A programon összesen nyolcvanöten jelentek meg. Érkeztek általános iskolai végzős diákok Bicskéről és Csabdiról, illetve a helyi középiskolából a 9. és a 10. évfolyam fiataljai is kíváncsiak voltak az írónőre, tudtuk meg a könyvtár vezetőjétől, Endrédiné Szabó Erikától.

- A találkozó kézfogással kezdődött, megvolt a szemkontaktus egyenként minden fiatallal, ez megalapozta a további beszélgetést. A gyerekek emberismeretet tanulhattak, Sohonyai Edit jó tanítómester, reméljük a tinédzserek megfogadják a tanácsokat. Szituációs játékok sokasága volt fiú-lány kapcsolatról, ismerkedésről, bezártságról, nyitottságról, s önbizalomról. Az író hangsúlyozta, hogy nagyon oda kell figyelnünk a metakommunikációra a társas kapcsolatainkban. Mivel mindenki szeretetre, boldogságra vágyik, ezért úgy kell felkelnünk minden reggel, hogy öröm érjen bennünket - foglalta össze a napot a könyvtárvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!