Bicske

2013.01.31. 13:46

Napi kapcsolat a polgármesterekkel a bicskei járásban

Bicskei járás – Az 1300-as évektől fennálló rendszerek voltak a járások, amelyek állami irányítás alatt álltak. Az önkormányzati együttműködéssel azonban demokratikusan működtethetők, hangsúlyozza Petrin László.

Zsohár Melinda

A bicskei járási hivatalvezető, Petrin László a felcsúti körjegyzőségi székből állt fel kinevezésekor, helyettese, Szabó Gábor Szár és Újbarok jegyzői tisztét viselte eddig. Felcsút körjegyzője Sidsa András, szárligeti jegyző lett. A két vezető évtizedes közigazgatási gyakorlattal bíró szakember; a 175 országos és 19 fővárosi hivatal vezetői között 60-an voltak korábban jegyzők, körjegyzők – ad statisztikai információt a hivatalvezető.

Petrin László

A bicskei járáshoz 14 település tartozik, Etyeken, Csákváron és Felcsúton járási kirendeltség is működik. Vál és Kajászó Martonvásárhoz kerültek, így kérték. A beszédes járás kifejezés azt takarta, amit a szó jelentése: a járási székhely minden településről egynapi járóföldre feküdt, gyalogosan oda-vissza meg lehetett járni. A motorizáció és az internet korában is fontos a jó megközelíthetőség. A bicskei hivatali épület eredetileg is járási székházként működött, s vannak bútorok, amelyek harminc éve nem cserélődtek ki. Takarékoskodnak, ésszerűen építik fel a rendszert, mondja Petrin László.

Profiltisztítás történt, mert a jegyzők hasonlatosak voltak a Tetran kenőcshöz, mindenre jók voltak – hangoztatja Petrin László humoros hasonlatát. A járási hivatal meghatározó állami hatásköröket vett át. Bicskén 62-en dolgoznak a hivatalban, napi kapcsolatban és folyamatos egyeztetésben vannak a polgármesterekkel, húzza alá Szabó Gábor helyettes. Az okmányirodát Nagy Zsófia, a hatósági osztályt Vakánné Petrovics Ildikó, a járási gyámhivatalt Nagy Lászlóné, a munkaügyi kirendeltséget Nagyné Mikulásik Katalin, a földhivatalt Stumpfold Norbert, az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szakigazgatási szervet Halász Ferenc vezeti, s a falugazdászok is itt tevékenykednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!