Bicske

2016.04.21. 10:58

Kaland a Gutenberg-galaxisban

Bicske – Tizenhét év alatt egyre népszerűbbé vált a hangos felolvasás jeles és kedves írók műveiből. Idén Csukás István és Lázár Ervin 80. születésnapja alkalmából szólaltatják meg soraikat.

Zsohár Melinda

A Nagy Károly Városi Könyvtárban április 23-án reggel kilenc órától, április 25-én pedig délután egy órától olvasnak hangosan a kiváló írók műveiből. Szombaton az alsósok és családok, hétfőn a felsősök szentelnek időt az olvasás népszerűsítésére a népszerű városi könyvtárban. A művei által megidézett Csukás István köztünk van, innen kíván a társaság jó egészséget az írónak, a tíz éve elhunyt Lázár Ervint írásai idézik meg. Endrédiné Szabó Erika és munkatársai érdekes programokat kapcsolnak a hagyományos könyvtári tevékenységekhez, kiállítások, előadások bővítik a kínálatot. Szombaton, Az olvassunk együtt! rendezvényen a szintén népszerű, a szintén elhunyt, s mai szeretett Janikovszky Éva születésnapján ötvenhárom első osztályos tart kezében könyvet, hogy hangosan is számot adjanak a megszerzett tudományukról – családtagok, „drukkerek” jelenlétében. A felsősökkel együtt 250 általános iskolás jelentkezett a Gutenberg-galaxisbéli szellemi kalandra. Egy-egy felolvasóra persze csupán három perc jut, így is többórás betűstafétára invitálják a netes nemzedéket. A hétfői felolvasáson tíz olyan nyolcadikos tanuló vesz részt, aki első osztályos korától fogva minden esztendőben felolvasott az olvasás ünnepén magának és a hallgatóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!