Bicske

2011.10.05. 06:34

Az önzetlenség mégis létezik!

Bicske - Magyarországon elsőként visel ilyen, sportolásra is alkalmas műlábat amputált személy. A pénzt összefogással teremtették elő, de ez mindenkinek hozott valamit.

Zsohár Melinda

A rengeteg fotón, s a nagyszerű videoklipen is pontosan érzékelhető, mekkora érzelmi hozadékkal járt az öszefogás, s a segíteni akarás a város történetébe feltétlenül beíródott Önzetlenség napján! Amint lapunk korábban is írt róla, a húszesztendős Hetlinger Ákosnak amputálni kellett az egyik lábszárát. A Vigyikán házaspár, a Vajda János Gimnázium tanárai, akik Ákost tanították,  gyűjtést szerveztek a speciális művégtagra.


- Meglepett, s örömmel töltött el, ahogyan  a város megmozdult értem - mondta meghatottan Hetlinger Ákos. A fiatalember a Kodolányi főiskola idegenforgalom szakos hallgatója, s egyáltalán nem mellékesen édesapa! Héthónapos Bende kisfia bizonyára sportolhat majd apukájával, mert a gyűjtés célja ez volt. Egymillió 200 ezer forint gyűlt össze, Tessely Zoltán polgármester meghívására Erőss Zsolt hegymászó is eljött Ákosnak segíteni Bicskére. A hajlított formájú karbon  művégtagot elsőként viseli az országban Ákos, aki a magyar társadalombiztosítás révén kap egy hétköznapi lábat is. Most ezt használja,  szó szerint is gyorsan felállt a műtét okozta traumából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!