Bicske

2016.10.18. 15:04

Hősökre emlékeztek - Erős László az aradi vértanúk megítéléséről

Bicske - A Szent László Általános Iskola hatodik osztályos tanulói adtak ünnepi műsort október 6-án Bicskén, a rendezvényt az önkormányzat szervezte meg a Petőfi Művelődési Központban.

Laci Patrícia

A gyerekek a 13 aradi vértanúra és Batthyány Lajosra, Magyarország első alkotmányos miniszterelnökére emlékeztek. Az aradi tizenhárom tagjai voltak azok a tábornokok, akik az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc élére álltak, s hősiesen küzdöttek a magyar szuverenitásért.

A Szent László Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort Fotó: Adravecz Tamás

Ebben az évben sem maradhatott ki a rendkívüli történelem óra, amelyet meghívott előadóként a Vértesboglári Általános Iskola pedagógusa, Erős László történész és történelem szakos tanár tartott meg az iskolások műsora után. A szakértő előadásában arról beszélt, hogyan is változott meg az aradi vértanúk megítélése az elmúlt 167 évben. A megemlékezés koszorúzással ért véget az 1848-as kopjafánál a Kossuth téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!