Bicske

2015.08.25. 13:20

Bálint Istvánné rangos kitüntetése

Bicske - Bálint Istvánné a menekültügyben elvégzett, több éves példaértékű munkája elismeréseként vette át Áder János köztársasági elnöktől a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést Szent István ünnepén, a Belügyminisztériumban.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné Andrea
Fotó: : Ivanics Imre

Közismert, hogy Bicskén található az egyik menekült befogadó állomás, miként az is tudott, hogy többszörösét látják el nagy erőfeszítésekkel a tábor munkatársai élelemmel, szállással, vigasszal annak a létszámnak, amire tervezték. Bálint Istvánné Andrea Bicske alpolgármestereként naponta néz szembe ezzel az Európát próbára tévő problémával. Neki azonban ez nem újdonság, hiszen 1994-ben állt munkába a menekülttáborban főnővérként, később az egészségügyi szolgálat vezetőjeként, majd szociális ellátási osztályvezetőként teljesített szolgálatot. Nevéhez köthető a védőnői szolgálat megszervezése, az orvosi ellátás bővítése, a védőoltások minél hatékonyabb megszervezése a menekültek között, mert sok a gyerek. Úgy mondja magáról: Az emberi kapcsolatokban vagyok jó. Ősztől egy közeli kórház gyermekosztályán vállal önkéntes munkát, közvetlenül a betegágy mellett. Egyetlen felnőtt lánya már önálló, a család megérti, férje támogatja. A betegek, az elesettek, a gyámolításra szorulók nem elveszik, hanem megsokszorozzák energiáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!