Belsőbáránd

2017.04.14. 18:25

Belsőbárándi húsvét: egy nyúlpár várja a településre érkező látogatókat

A februárban bemutatott belsőbárándi Hófehérkét és két törpéjét egy nyúlpár váltotta fel a húsvét alkalmából.

Szanyi-Nagy Judit

A település központi díszei igazi tavaszi hangulatot árasztanak, s ennek - a belsőbárándiak elmondása alapján - sokan a csodájára járnak. - Nemrég azt vettük észre, hogy egy autó állt meg a díszeknél, azért, hogy a benne ülők fotót készíthessenek a nyuszikkal. De olyan ismerősünk is van, aki a kislánya kérésére csak ezért a faluba látogat - mesélik.

Az egyesület tagjai szokás szerint maguk készítették a húsvéti elemeket: ők rajzolták, vágták, festették, állították fel a nyulakat, tojásokat és a többi figurát. Noha akad olyan dísz is, melyet nem az idén, hanem még korábban készítettek, mindez semmit nem von le azok értékéből. Az érdeklődők a hónap végéig még biztosan megtekinthetik az alkotásokat.

Katonáné Erzsi, Kalocsa Lászlóné, Nyitrai Tiborné, Salga Csabáné és Szabó Györgyné (b-j) lelkesen díszítik az utcát, ahol a díszeket már a máshonnan érkezők is megcsodálják
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Mindemellett húsvét alkalmából egy játékkal is készülnek az egyesület tagjai: jó idő esetén húsvéthétfőn, 11 órától kincskereső versenyt rendeznek a közeli dombon.

- Minden, a játékra időben jelentkező család ajándékot kap a nyuszitól. Ehhez viszont kicsit mozgósítaniuk kell magukat: az erdőben egy nagyjából százharminc betűből álló szöveget rejtünk el, szétszabdalva, szétszórva. Az egyes családoknak más-más színű betűket kell keresniük. Amikor megtalálják az összes elemet, tábortűzhöz ülünk, és összerakjuk a szöveget, amely megmutatja, hol találják az ajándékot. Ha ez megvan, elmehetnek megkeresni és felvenni azt - mesélik. A kincskereső versenyt és a napot egy szintén látványos és mókás tojásgurítás zárja majd.

Ezeket a játékokat a Belsőbárándi Érdekvédelmi Egyesület szervezi, de bárki részt vehet rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!