Beloiannisz

2016.02.23. 09:13

Polgármesterek tánca

Beloiannisz – Tánccal és könnyekkel ünnepelték Amaliada és Beloiannisz község testvér-települési megállapodásának aláírását.

Sebestyén Lilla

A görögországi Amaliada város (Nikosz Beloiannisz szülőföldje) és Beloiannisz (mely a hazafiról kapta nevét) polgármesterei sok éves kemény munka után végre aláírhatták a testvér-települési megállapodást.

Fotó: Pyrgos

A görög küldöttség vasárnap érkezett meg megyénkbe, ahol a település nevezetességeinek megtekintése után egy koszorúzással tisztelegtek a közös ős emléke előtt. A rendezvény ezután a művelődési házban folytatódott változatos kulturális műsorral – felléptek a helyi gyerekek és a Pyrgos, illetve a Triandafylla népi táncosai is – és a dokumentumok aláírásával, amely nem csak a vendégeket hatotta meg.

Az est megkoronázásaként a két polgármester – Papalexisz Kosztasz és Christos Christodoulopoulos – együtt járt örömtáncot, amit a közönség önfeledten megtapsolt. A görög delegáció pedig boldogan maradt a Pyrgos Zenekar táncházában.

– A „rokonság" nem csak egy jelképes dolog a község életében. Olyannyira nem, hogy áprilisban már érkeznek is hozzánk gyerekek Amaliadából – mondta el Takács Katalin, a Beloianniszi Önkormányzat képviseletében, majd azt is hozzátette: vendégeik azt is elmondták, hogy remekül érezték magukat náluk, és remélik, minél előbb visszatérhetnek a községbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!