Beloiannisz

2017.06.26. 11:22

A görög faluban Ciprus török megszállására emlékeztek

Beloiannisz - Második alkalommal szerveztünk megemlékezést Ciprus 1974-es törökök általi megszállásának emlékére.

Civil Tudósítónktól

Az esemény a Szent Demeter, Szent Konstantin és Szent Heléna templomban szertartással kezdődött, melyen részt vett Antonios Theocarous ciprusi és Dimitrios Letsios görög nagykövet is. A szent liturgia után a templomkertben tartottunk koszorúzást az elesett hősök emlékére. A ciprusi nagykövet beszédében köszönetét fejezte ki, hogy településünk otthont adott a méltó tiszteletadásnak, amelyben nem csak a katonai hősökre emlékeztünk, hanem a sok civil áldozatra is. Ciprus a mai napig reméli, hogy nemzetközi összefogással megszűnhet a katonai megszállás, és a 21. században végre nyugodt otthonra lelnek a ciprusi görögök is. A nagykövetek koszorúi mellett az önkormányzat, a helyi nemzetiségi önkormányzat, a görög szószólói kabinet és civil szervezetek is helyeztek el virágot.

Fotó: Boka Erika

Beloianniszban az ünnep immár azzal a kötődéssel is gazdagabb, hogy 2017 májusában a ciprusi Pervoliaval testvér-települési szerződést kötöttünk.

 

Boka Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!