Beloiannisz

2016.08.07. 16:15

Pyrgosba látogatott a Pyrgos csapata

Beloiannisz - Tanulmányi útra ment a Pyrgos csapata Görögországba. Az utazás fő célja az volt, hogy jobban megismerjék a kultúrát és a hagyományokat.

Sebestyén Lilla

Takács Katalin, a Pyrgos anyja elmondta: nagy álmuk valósult meg a görögországi utazással. hiszen így megmutathatták táncosaiknak és zenészeiknek az általuk képviselt kultúra szülőföldjét, megismerkedhettek a néphagyományokkal, népszokásokkal.

- Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak a közel 4300 kilométeres út alatt, melyet a festői hegyek, a tenger, vadlovak és vadkecskék tettek még izgalmasabbá. Találkoztunk zenekarokkal, akik különböző tájegységről származó zenéjüket, hagyományukat mutatták be. Ellátogattunk Lefkadara, ahonnan a Pygos egyik tánca származik, és utunk Pyrgos városába is elvezetett, ahol két éjszakát töltöttünk el. A közeli Amalidában, Beloiannisz község testvértelepülésében - és egyben Nikosz Beloiannisz szülővárosában - is tiszteletünket tettük. Nagyon nagy szeretettel fogadtak minket - újságolta Katalin.

A Pyrgos csapata görögországi tanulmányi útjuk alatt Pyrgos városba is ellátogatott, mely Beloiannisz testvértelepülésétől, Amalidától csupán pár kilométerre fekszik Fotó: Pyrgos

A csapatot Achillioban Dimitrisz buzukikészítő mester várta, hogy megmutassa, hogyan is készülnek a hangszerek, sőt két, még szűz buzukit a Pyrgos zenészei - Pletser István és fia - is kipróbálhattak.

- Katerinibe érkezve meglepetés várta a táncosokat, hiszen sikerült leszervezni, hogy volt görög nyelvű tanáruk, Zahariasz fogadja a nap végére igencsak elfáradt csapatot. Másnap mentünk Thesszalonikibe, ahol fő programunk a Lefkos Pyrgos bástya, a névadónk látogatása volt - mesél Katalin, aki szerint az út, amellett, hogy szakmai munkájukat is segítette, egyben hatalmas élmény és kaland is volt.

Címkék#Beloiannisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!