Belföld

2009.09.21. 14:00

Zuschlag-per: egy tanú szerint Mesterházy és Ocsovai is befolyásolta a pályázatokat

FMH - A politika minden időszakban megpróbálta befolyásolni az európai uniós ifjúsági pályázatokat, de az EU szigorú döntési mechanizmusa miatt nehezebb volt ezeket a kéréseket teljesíteni - vallotta a Zuschlag-per hétfői tárgyalási napján az egyik tanú a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, Kecskeméten.

feol.hu

"Ocsovai Tamás helyettes államtitkárt, illetve Mesterházy Attila politikai államtitkárt tudom megnevezni, mint akiktől érkeztek olyan megkeresések, melyek a pályázati folyamat befolyásolására irányultak" - mondta a tanú. 
Mesterházy Attila 2002-től a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium politikai államtitkára volt, Ocsovai Tamás pedig ebben az időszakban a tárca gyermek- és ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkáraként tevékenykedett.
A bíróság előtt kihallgatott tanú 2000-től 2004-ig az ifjúsági ügyekért is felelős minisztérium pályázatait bonyolító Mobilitas közhasznú társaság nemzetközi igazgatója volt, ezért feladatkörébe tartozott az Európai Unió ifjúsági ügyeket érintő pályázatainak intézése.
A tanú vallomásában kitért arra, hogy ez a gyakorlat 2002 előtt, a Fidesz-kormány idején is létezett.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!