Belföld

2009.09.01. 15:04

Vizsgálat a BKV-nál - egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelentek meg

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el a BKV a hétfő este kiküldött "valótlan hírek közzététele" miatt - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

feol.hu

Felmerült az is, hogy valakinek érdekében állt a valótlan közleményt közreadnia. Ezt a belső vizsgálat fogja megállapítani, amelyet követően "valaki biztosan távozni fog a cégtől" - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet.
Az MTI kérdésére válaszolva közölte: bárkinek felmerülhet a felelőssége, akinek csak köze volt az ügyhöz, így a sajátja is.
Hozzátette: még a mai napon megválnak azoktól a munkatársaktól, akiknek a felelősségét megállapítják. "Szeretnénk véget venni annak, hogy folyamatosan keresik a BKV-nál a felelősöket" - indokolta a döntést a kommunikációs igazgató.
Kifejtette: a felügyelőbizottság (fb) legutóbbi, augusztus 28-án tartott ülésén határozott úgy, hogy nyilvánosságra hozzák nemcsak a határozatokat, hanem a teljes jegyzőkönyvet is. A sajtóirodára egy olyan dokumentum került, amely a határozati javaslatokat is tartalmazta, ennek alapján írták meg a közleményt, de abban egy olyan mondat is szerepelt, amely a határozatok közé végül nem került be - mondta a kommunikációs vezető. A közleménytervezetet a többi között a felügyelőbizottság titkára is megkapta, de nem vették észre a hibát, így kerülhetett ki a hibás közlemény - tette hozzá.
Bár a felügyelőbizottság ügyeiről a maga a testület jogosult kiadni közleményt, ebben az esetben a BKV-nak a "postási" szerep mellett szerkesztési szerepe is volt - közölte.
Székelyné Pásztor Erzsébet ismét hangsúlyozta: a mostani menedzsment - Kocsis István vezérigazgató - nem felelős Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató 100 milliós végkielégítésének kifizetéséért, mert akkor még nem a BKV-nál, hanem a Magyar Villamos Műveknél dolgozott.
A BKV hétfő esti közleményében az állt: a közlekedési társaság menedzsmentjének mulasztásos felelősségét állapította meg a cég felügyelőbizottsága (fb) a prémiumok és jutalmak kiosztásában.
 Kedd reggeli közleményükben már azt írták: a cég felügyelőbizottsága (fb) - a hétfői közleménnyel ellentétben - nem állapította meg a cégvezetés felelősségét a prémiumok és jutalmak kiosztásában.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!