Belföld

2009.09.30. 19:22

Vizi E. Szilveszter a Magyar Atlanti Tanács elnöke

Vizi E. Szilveszter akadémikust választotta elnökévé szerdai tisztújító közgyűlésén a Magyar Atlanti Tanács - tájékoztatta a szervezet közleményben az MTI-t.

feol.hu

Az új elnökség tagja lett Csóti György, Felkai Anna, Hardy Ilona, Hautzinger Gyula, Szemerkényi Réka, Szent-Iványi Ágnes, Szentiványi István és Topolánszky Ádám.
A közlés szerint az új elnök megválasztásakor hangsúlyozta, hogy a Magyar Atlanti Tanács nem kormányzati, közhasznú szervezet, amelynek fő célja, hogy előmozdítsa az atlanticizmus és az euroatlanti elvek és értékek szélesebb körű érvényesülését a magyar társadalomban.
A Magyar Atlanti Tanács 1992-ben alakult non-profit, nem kormányzati egyesületként, 1999-től közhasznú szervezetként működik. Célja, hogy előmozdítsa Magyarország közeledését az atlanti közösséghez és elősegítse az euro-atlanti elvek és értékek minél teljesebb és szélesebb körű érvényesülését a magyar társadalomban. A tanács jelenlegi tevékenysége a nyugati struktúrákba történő beilleszkedés gyakorlati kérdéseire, megalapozott ismeretek és hiteles információk terjesztésére irányul - olvasható a szervezet honlapján.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!