Belföld

2009.08.11. 10:18

Víz alól kellett kimenteni egy kislányt a debreceni élményfürdőben

Víz alól kellett kimenteni egy kislányt a debreceni élményfürdőben, miután a haját beszippantotta a medence mintavételi kapillárisa - közölte Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. igazgatója kedden az MTI-vel.

feol.hu

Tájékoztatása szerint az eset még péntek este történt a mediterrán élményfürdő hullámmedencéjében, amikor nem volt hullámkeltés.
Az igazgató elmondta: a kislány hosszú haja beszorult a medence - egyébként teljesen szabályszerűen elhelyezett - mintavételi kapillárisának mintegy 3 milliméter széles nyílásába, amelyben folyamatos a vízáram. A kislány nem tudta a haját kiszabadítani, ezt azonnal észlelték az úszómesterek, akik beugrottak a vízbe és rögtön kimentették a gyereket - tette hozzá.
Miután a kislány sok vizet nyelt és a légcsövébe is víz került, rövid ideig lélegeztetni kellett. A mentők megfigyelésre kórházba vitték a gyereket, akit azóta már kiengedtek, teljesen jól van - jegyezte meg Fazekas Lajos.
Az igazgató az MTI érdeklődésére elmondta azt is: az ügyben időközben elrendelt és azóta befejeződött külső és belső vizsgálat egyaránt rendben talált mindent.
Kitért arra, hogy a mintavételi kapilláris szabályos, a hazai medencékben általánosan használt berendezés, ennek ellenére azt - már csak a saját megnyugtatásukra is - a hasonló esetek elkerülése érdekében átalakítják.
A kislány életkorát nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni róla, hogy iskolás korú.
A budapesti Aquaworld élményfürdőben július 23-án egy 9 éves kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított nyomozást és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!