Belföld

2011.01.10. 07:20

Végzetes ikerterhesség: az anya és gyermekei is meghaltak

FMH - Meghalt a másik újszülött is, akinek édesanyja szombaton este lett rosszul tárnoki otthonában - erősítette meg a TV2 információját hétfőn reggel Szabó Miklós, az 1. számú Gyermekklinika osztályvezetője az MTI-nek.

MTI

Az osztályvezető elmondása szerint kórházba kerülésétől kezdve folyamatosan küzdöttek a baba életéért, de nem tudták tartósan stabilizálni a fő életfunkciókat. A koraszülött a kisfiúkat a 33. terhességi hétben kellett világra hozni császármetszéssel.
Az orvos az MTI-nek elmondta: mindkét kisbabánál a méhen belüli oxigénhiányos állapot okozott gondokat, amely az anya keringési rendellenességével hozható összefüggésbe.
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőket szombaton 17 óra tájban riasztották a kismama rosszullétéhez. A beteg légzése és vérkeringése leállt, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztést, majd helyszíni császármetszés után folytatták a harcot az újszülöttek életéért is. A küzdelemben több speciális mentőegység és egy szülész-nőgyógyász orvos is részt vett. Az anya életét nem lehetett megmenteni, a csecsemőket azonban sikerült kórházba szállítani - tartalmazta a mentőszolgálat közleménye, amely kitér arra is, hogy az anya halálának okát igazságügyi szakértői vizsgálat fogja tisztázni.
A két kisfiú válságos állapotban került kórházba, életüket a stabilizációs kísérletek ellenére sem tudták megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!