Belföld

2010.04.16. 13:17

Végső búcsú Varga Zoltántól

A barátok, játékostársak, szurkolók péntek délelőtt 11 órától 15 óráig folyamatosan rótták le kegyeletüket a Szent István-bazilikában Varga Zoltán, a Ferencváros és a magyar válogatott egykori kiváló labdarúgója előtt, aki egy hete hunyt el.

MTI

A ravatalnál egy "Isten veled Varga Zoli" feliratú drapériát helyeztek el, valamint egy fényképet. A család kérésére mindenki egy-egy szál virággal tisztelgett a kivételes technikájú futballista emléke előtt. A Debrecen elleni esti mérkőzésre készülő ferencvárosi játékosokat Balog Zoltán képviselte. A volt játszótársak közül többek között ott volt Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula, valamint Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa is részt vett a búcsúztatáson. A klubot Rieb György, az FTC elnöke, Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, valamint Springer Miklós, az egyesületet alapító Springer Ferenc unokája képviselte.
A szentmise délután három órakor kezdődik, amelyen a család kérésére csak az egykori futballistához legközelebb állók vehetnek részt
Varga Zoltán a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. A magyar válogatottban 12-szer szerepelt játékost az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.
 Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét erősítette.
Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnél, Diósgyőrött és Győrött edzősködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!