Belföld

2010.02.15. 19:58

Valentin-napi szentmisét tartanak a budai ferenceseknél

Szentmisét tartanak Valentin napja alkalmából hétfőn a budai ferencesek templomában, ahol szerelmespárok, jegyesek, házaspárok kérhetik Szent Bálint, azaz Valentin vértanú közbenjárását kapcsolatukra, szerelmük megújulására.

MTI

A misét Horváth Achiles ferences plébános celebrálja, a szentbeszédet Gorove László állandó diakónus, a Családok Jézusban nevű közösség vezetője mondja.
Már a középkorban szokás volt a katolikusok körében, hogy Szent Bálint napján a szerelmesek apróságokkal lepték meg egymást. Ez arra vezethető vissza, hogy Szent Bálint vértanú, aki a III. században élt, kertjének virágaiból rendszeresen megajándékozta a szomorkodókat. Ő azért szenvedett vértanúságot, mert keresztény szertartás szerint adta össze a szerelmespárokat.
A ferencesek a Családok Jézusban mozgalommal közösen az utóbbi évtizedben minden évben megrendezték a szerelmesek védőszentjének miséjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!