Belföld

2010.02.20. 20:43

Választás 2010 - Nem indít belső vizsgálatot az MSZP a kikerült hangfelvétel miatt

Szombathely - Nem indítanak belső vizsgálatot a helyi szocialisták amiatt, hogy egy csütörtöki zárt körű rendezvényükön valaki titokban felvételt készített Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök beszédéről, és nyilvánosságra hozta azt - közölte Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke szombaton az MTI kérdésére.

MTI

A Magyar Nemzet azt írta szombati számában, hogy az MSZP egyik Vas megyei vezetőségi tagja felvette Gyurcsány előadását, a hanganyagot pedig eljuttatta lapjukhoz. Gyurcsány a lap szerint azt mondta: a szocialistáknak ellenzékben úgy kell majd politizálniuk, hogy a leendő miniszterelnök „minden hétfő reggel átkozza a pillanatot”, amikor tudatosul benne, hogy kik állnak vele szemben.

Az MSZP Vas megyei elnöke az MTI megkeresésére kifejtette: a zárt körű rendezvényen, amelyet csütörtök kora este a szombathelyi a Tó vendéglőben tartottak, az MSZP-tagok mellett szimpatizánsok is részt vettek, összesen mintegy 250-en, ahol a volt miniszterelnök egy rövid beszéd után kérdésekre válaszolt.

Nemény András szerint az egyik kérdező vetette fel: hogyan viselkedne az MSZP, ha ellenzékbe kerülne a választásokon, milyen ellenzék lenne.

"A volt miniszterelnök két lehetőséget vázolt fel. Győzelemre készülünk, de ha ellenzékbe kerülnénk, úgy az ország érdekében felvetett szakmai kérdésekben együtt kellene működni. Amennyiben viszont nem felvállalható módon viselkedne a bármilyen összetételű kormány, úgy keménynek és kritikusnak kellene lenni" - emlékezett vissza a Gyurcsány által elmondottakra Nemény András.

Nemény András közölte: Gyurcsány Ferenc a kemény ellenzéki magatartásról szólva említette Orbán Viktor nevét, de neki szánt üzenetet nem fogalmazott meg.

Az MSZP vasi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: személy szerint szomorúnak és a mai magyar állapotokra jellemzőnek tartja, hogy bárhol, bármikor, még egy zárt körű rendezvényen is készülnek és kikerülnek hangfelvételek.

"Egyébként ott semmi olyan nem hangzott el, ami ne hangozhatott volna el nyilvánosan, ezért ugyan szomorúnak tartom ami történt, de nem látom értelmét lépéseket tenni, hiszen nem nyomozóhatóság, hanem egy társadalmi szervezet vagyunk" - hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!