Belföld

2010.10.31. 06:27

Ünnepi istentiszteletek a reformáció emléknapján

Ma van a reformáció emléknapja, ennek alkalmából ünnepi istentiszteleteket, megemlékezéseket tartanak országszerte.

MTI

A központi ünnepségeket Budapesten rendezik meg; ezekkel zárul le a reformáció hónapjának több mint száz programot magában foglaló eseménysorozata. A reformáció fővárosi emlékparkjában Lengyel Anna evangélikus egyházkerületi felügyelő, szerkesztő-riporter mond ünnepi beszédet, majd Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke tart áhítatot és az eseményen megjelenő egyházi vezetők áldást mondanak.
 Ezután országos reformációi istentisztelet lesz a Deák téri evangélikus templomban, ahol Bogárdi Szabó István református püspök hirdet igét és Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke tart előadást.
Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöke, a zsinat lelkészi elnöke ma Debrecenben, a Kossuth utcai református egyházközség templomában hirdet igét.
Október 31-én világszerte arra emlékeznek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes, a reformáció megindítója 1517-ben ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!