Belföld

2011.03.18. 12:26

Uniós polgári védelmi csapat indul Tokióba

FMH - Pénteken indul Tokióba az Európai Unió polgári védelmi csapata - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

MTI

Mint írták, a 17 tagú EU-csoport helyettes vezetője Jackovics Péter polgári védelmi őrnagy, a Belügyminisztérium OKF műveleti osztályának vezetője. A csapat feladata lesz az unióból Japánba érkező támogatások fogadásának segítése, valamint a segélyek szállításának nyomon követése a biztonságos gyűjtőpontokig az érintett területeken.
A Brüsszelből induló csoport nyolc EU-s szakértőből, két radiológusból, egy Európai Unió Monitoring és Információs Központ összekötőből és hat technikai támogatóból áll.
A csapat előreláthatóan tíz napot tölt a katasztrófa sújtotta Japán fővárosában, ahova egyéni védőfelszereléseket, mérőműszereket, infokommunikációs eszközöket visznek magukkal. A csapat a teljes önfenntartáshoz szükséges logisztikát is biztosítja a maga számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!