Belföld

2008.01.23. 18:29

<u>Március 9-én tartják a népszavazást</u>

<b>Budapest</b> - <em>Sólyom László</em> államfő döntése értelmében március 9-én vasárnap tartanak népszavazást a Fidesz által kezdeményezett kérdésekről.

nincs nev

A tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról azért kezdeményezett az ellenzéki párt ügydöntő népszavazást, mert azok eltörlését akarja kikényszeríteni.

A népszavazás akkor lesz eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a feltett kérdésekre azonos választ ad.

A legutóbbi felmérések szerint, ha most vasárnap lenne a szavazás, a jogosultak 44 százaléka biztosan részt venne rajta, és 62 százalékuk igennel szavazna a kérdésekre. Szakértők szerint azonban a kampányokon még sok múlhat – közölte az Origo. A kabinet tiszteletben tartja a köztársasági elnök döntését, amellyel kapcsolatban egyetlen dolga van: biztosítani a lebonyolításhoz szükséges 4,5 milliárd forintot, mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!